Додаткове меню

У ліцеї стартував «Інженерний тиждень», проведення якого має допомогти учням краще зрозуміти, як наука та інженерія проявляються в нашому повсякденному житті – роблять його безпечнішим, комфортнішим та цікавішим. Тема тижня - самозарадність. Сьогодні вона є особливо цінною для українських дітей, бо посилює відповідальність та незалежність від зовнішньої допомоги, дає дітям можливість швидше розв’язувати питання своєї безпеки. Учні 1-4 класів активно долучились до цієї події. На перервах захопливо переглядали відео про найцікавіші винаходи людства.

У 1-х класах під керівництвом Л. М. Рудніцької, А. О. Бідник та М. М. Чижик учні виготовляли «живі квіти», спостерігали за тим, як у воді розкриваються їхні пелюстки (капілярні явища), зачитували написані побажання своїм однокласникам, учителям. За підтримки Н. П. Снітко, С. П. Рижової учні 4-А класу писали чорнилом «нічогонебачу», слухали пояснення про інформаційну гігієну, особливо важливу під час війни, потім надихались грою в «Фанти», виконуючи записані однокласниками таємні завдання. Учні 3-А класу разом з учителькою С. М. Ліщенко вивчали процес танення льоду у сольовому розчині, у воді, у вовняному шарфі, провівши дослід «Кольорові крижинки».

 Разом дійшли висновку, що шуба і шарф не гріють – вони просто погано проводять тепло, тому в них зимою тепло і мороз через них не проходить. Тож розвиваємо самозарадність і крокуємо до нових відкриттів, досліджуючи, експериментуючи, моделюючи.

    

    

    

 

© 2024. ВОЛОДАРСЬКИЙ ЛІЦЕЙ ВОЛОДАРСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ